TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00004 – A Cuha utcai Bölcsőde fejlesztése

Projekt címe: A Cuha utcai Bölcsőde fejlesztése

Projektazonosító: TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00004

Kedvezményezett: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 139 313 999 Ft

A projekt megvalósításának időszaka: 2018.04.30. – 2020.12.31.

Elvégzett tevékenység: pályázatírás, szakértői munkák (megalapozó dokumentum elkészítése), projektmenedzsment

A projekt célja a Cuha utcai bölcsődében a foglalkoztatási helyzet javítása a kisgyermekes szülők munkaerő-piaci részvételének támogatásával, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése, a családok segítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által. Fontos cél a XXI. század követelményeinek megfelelő, színvonalas, minőségi oktató-nevelő munkához szükséges környezet biztosítása a bölcsődében (9024 Győr, Cuha u. 16.), mely az egyenlő bánásmód és egyenlő esélyű hozzáférés alapelveit egyaránt magába foglalja.

A projekt keretein belül a 9024 Győr, Cuha utca 16., HRSZ.:2672/11 szám alatti bölcsőde utólagos lapostető, és homlokzati hőszigetelése fog megvalósulni.

Az épületen, az alaprajzon jelölt helyeken nyílászáró csere, illetve módosítás történik. Az épületen új hőszigetelt műanyag nyílászárók kerülnek elhelyezésre, alaprajzon jelölt helyeken.

A projekt során tervezett műszaki beavatkozások összegzése:

  • lapostető hőszigetelés és vízszigetelés csere
  • homlokzati hőszigetelés
  • akadálymentes rámpa kialakítása
  • akadálymentes WC kialakítása
  • csoportszobák (45 és 46 számú) akadálymentes megközelíthetőségének biztosítása – 3 db belső ajtó cseréje
  • előző felújítás során elmaradt nyílászárók cseréje
  • termosztatikus szelepek elhelyezése a radiátorokra

A felújítással párhuzamosan a bölcsőde eszközparkjának fejlesztésére (eszközbeszerzés- bútorok, udvari játékok, fejlesztő eszközök, informatikai eszközök, konyhai eszközök) is sor kerül. Beszerzésre kerülnek a csoportszobákba bútorokok, szekrények, öltözőszekrények, a szociális és kiszolgáló helyiségekbe (öltöző, főzőkonyha, mosoda, iroda) bútorok, és modern, energiatakarékos eszközök. A felújítási munkálatokkal és eszközpark bővítéssel párhuzamosan a projekt részét képezi még a kötelező nyilvánosság biztosításának költsége, illetve a projektmenedzsment szolgáltatás költsége.