TOP-6.8.2-16-GY1-2018-00001 -Helyi foglalkoztatási együttműködés a győri járásban

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata vezetésével, a TOP-6.8.2-16-GY1-2018-00001 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködés a győri járásban” című projekttel segíti a Győri járásban élő álláskeresőket. A célcsoport tagok elhelyezkedése érdekében a programba való bevonást követően személyre szóló képzés, illetve a foglalkoztatónak bér és járulék támogatás nyújtható.

Tovább a paktumgyor.hu oldalra

 

Projekt címe: Helyi foglalkoztatási együttműködés a győri járásban

Projekt azonosító: TOP-6.8.2-16-GY1-2018-00001

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Konzorciumi partner:

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal;

Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft.

Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft.;

Szent Cirill és Method Alapítvány;

Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Támogatás összege: 903 millió Ft

A projekt megvalósításának időszaka: 2019.10.01.-2021.09.30.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata vezetésével, a TOP -6.8.2.-15 projekt mellett a TOP-6.8.2-16-GY1-2018-00001 azonosítószámú „Helyi foglalkoztatási együttműködés a győri járásban” című projekt keretében segíti a Győri járásban élő álláskeresőket. A célcsoport tagok elhelyezkedése érdekében a programba való bevonást követően személyre szóló képzés, illetve a foglalkoztatónak bér és járulék támogatás nyújtható.

A megvalósítás és a fenntartás szervezete:

A projekt megvalósítása konzorciumi együttműködés keretében történik, melynek tagjai:

A konzorcium vezetője Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, feladata döntően a foglalkoztatási paktum létrehozásához, működtetéséhez és fenntartásához, illetve a szakmai megvalósításhoz kapcsolódik. A Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. felelősségi körébe tartozik a projekt szakmai vezetése, a projektmenedzsment, a Paktum Iroda működtetése, a projekt kommunikáció, valamint a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

A projektbe kötelezően bevonandó konzorciumi partnerként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal feladatát – a hatályos jogszabályoknak megfelelően – a célcsoportot érintő foglalkoztatást elősegítő képzések és bértámogatások, valamint a kapcsolódó munkaerőpiaci szolgáltatások biztosítása jelenti.

A hátrányos helyzetű álláskeresők társadalmi (re)integrációja érdekében a paktum keretében – a hagyományos munkaerőpiaci eszközök mellett – komplex munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtása tervezett, mely feladatokat három, a szakterületen jártas civil szervezet lát el konzorciumi partnerként. A Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. elsősorban a célcsoport a pályaorientációs tevékenységekért és a munka világába való integrációhoz kapcsolódó tréningek megvalósításáért, továbbá a mentorok szakmai támogatásáért, képzéséért felelős partner. Míg a Szent Cirill és Method Alapítvány, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az egyéb munkaerőpiaci szolgáltatások körébe tartozó szakmai tevékenységek közül elsősorban a fogyatékkal élők és megváltozott munkaképességűek körében, ill. a toborzásban, programban tartásban vállalnak meghatározó szerepet. A paktum keretében további feladatuk a célcsoport mentorálása és felkészítése a munkavállalásra, illetve a képzésbe kerülésre (egyéni fejlesztés, tanácsadás, utánkövetés stb.).

Az érintettek szoros partnerségi viszony kialakításával folyamatosan biztosítják a paktumba való belépés feltételeit a foglalkoztatás bővítésében érdekelt szervezetek számára.

CÉLCSOPORTOK

  • Alacsony iskolai végzettségűek
  • 25 év alatti fiatalok, vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők
  • 50 év felettiek
  • GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek
  • Foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők
  • Tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek
  • Megváltozott munkaképességű személyek
  • Roma nemzetiséghez tartozó személyek
  • Magas szintű információáramlás és együttműködés
  • Inaktív személyek (akik a programba való bevonás előtt nem dolgoztak, illetve nem volt rendszeres jövedelmet biztosító munkájuk, és nem is kerestek munkát, vagy kerestek, de nem tudtak volna munkába állni)
  • Közfoglalkoztatott

Friss hírek a pályázattal kapcsolatban

Kövessen Minket