TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00003 – A Kiskúti úti Bölcsőde felújítása

Projekt címe: A Kiskúti úti Bölcsőde felújítása

Projektazonosító: TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00003

Kedvezményezett: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 96 428 500 Ft

A projekt megvalósításának időszaka: 2018.02.15. – 2018.12.31.

Elvégzett tevékenység: pályázatírás, szakértői munkák (megalapozó dokumentum elkészítése), projektmenedzsment

A projekt célja a Kiskúti úti bölcsődében a foglalkoztatási helyzet javítása a kisgyermekes szülők munkaerő-piaci részvételének támogatásával, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése, a családok segítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által. Fontos cél a XXI. század követelményeinek megfelelő, színvonalas, minőségi oktató-nevelő munkához szükséges környezet biztosítása a bölcsődében (9027 Győr, Kiskúti u. 16.), mely az egyenlő bánásmód és egyenlő esélyű hozzáférés alapelveit egyaránt magába foglalja.

Jelen beruházás a bölcsőde energetikai korszerűsítését kívánta folytatni: a tető hőszigetelése került megvalósításra. Emellett megvalósult továbbá az épület projektarányos akadálymentesítése is. Az épület egy bejárata lett akadálymentes, akadálymentes rámpa és lépcső kialakításával. Az épület földszintes kialakítású. A rendezett külső terepszint és az épület padlóvonala közti szintkülönbség 30 cm. Tervezendő egy egykarú akadálymentes rámpa, és egy akadálymentes lépcső együttese, a hozzájuk tartozó korlátokkal. A meglévő lépcső és rámpa elbontásra került. Az épületben akadálymentes WC került kialakításra egy meglévő vizesblokk összevonásával.

A projekt során megvalósított műszaki beavatkozások összegzése:

  • tető hőszigetelés és tetőfedés csere
  • akadálymentes rámpa és lépcső kialakítása
  • akadálymentes WC kialakítása
  • az épületen belül a 39 és 40 jelű csoportszobák akadálymentes megközelíthetősége

Az épület tervezett felújítási munkálatai nem építési engedély köteles tevékenységek.

A felújítással párhuzamosan a bölcsőde eszközparkjának fejlesztésére (eszközbeszerzés- bútorok, udvari játékok, fejlesztő eszközök, informatikai eszközök, konyhai eszközök) is sor került. Beszerzésre kerültek a csoportszobákba bútorokok, szekrények, öltözőszekrények, a szociális és kiszolgáló helyiségekbe (öltöző, főzőkonyha, mosoda, iroda) bútorok, és modern, energiatakarékos eszközök. A felújítási munkálatokkal és eszközpark bővítéssel párhuzamosan a projekt részét képezi még a kötelező nyilvánosság biztosításának költsége, illetve a projektmenedzsment szolgáltatás költsége.