TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00002- A Zöld utcai bölcsőde komplex fejlesztése

Projekt címe: A Zöld utcai bölcsőde komplex fejlesztése

Projektazonosító: TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00002

Kedvezményezett: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 317.524.500 Ft

Megvalósításának időszaka: 2018.04.30-2021.03.31

Elvégzett tevékenység: projektmenedzsment

A projekt célja a 9028 Győr, Zöld u 38. szám alatt található bölcsődében a modern, színvonalas, minőségi oktató-nevelő munkához szükséges környezet kialakítása az egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség alapelveinek figyelembe vételével.

A fejlesztés keretében teljes külső hőszigetelésre, lapostető szigetelésre, nyílászárócserére, fűtés és villamosrendszer korszerűsítésre, a közszolgáltatást végző, közösségi funkciókat ellátó és ügyfélforgalmat lebonyolító épületrész projektarányos akadálymentesítésére kerül majd sor.

A felújítással párhuzamosan a bölcsőde eszközparkjának korszerűsítése is része a projektnek.  Beszerzésre kerülnek a csoportszobákba bútorok, szekrények, öltözőszekrények, a szociális és kiszolgáló helyiségekbe (öltöző, főzőkonyha, mosoda, iroda) bútorok és modern, energiatakarékos eszközök. A kapcsolódó udvaron játékpark kerül kialakításra.

Cél a meglévő épület hibáinak, hiányosságainak megszüntetése, a funkció kapcsolatok logikusabb átszervezése, a helyiségek optimalizálása. A kivitelezést követően lehetővé válik az épületek költséghatékonyabb fűtése, üzemeltetése, a gyermekek és dolgozók megelégedettségének, komfortérzetének, környezet-tudatosságának növekedése az energia-takarékossággal a fenntartható fejlődés elősegítése, a magasabb szintű fejlesztő, nevelő tevékenység végzése.