TOP-6.6.2-15-GY1-2016-00002 – Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Győrben, II. ütem

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Győrben, II. ütem (Lajta utca)

Projektazonosító: TOP-6.6.2-15-GY1-2016-00002

Kedvezményezett: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 75 099 477 Ft

Projekt megvalósításának időszaka: 2016.06.20.-2017.06.30.

Elvégzett tevékenység: projektmenedzsment

A projekt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata intézményének, a Család- és Gyermekjóléti Központ Győr, Lajta út 18. sz. alatti telephelyének fejlesztését, átalakítását célozta meg.

A fejleszteni kívánt épületrész bejárati szakasza módosult. A központba egy előtéren keresztül juthatunk be, innen nyílik 2 ügyfélfogadó az információadást szolgáló asszisztensi pultváróval. Az akadálymentes WC is itt kapott helyet. Az épületben továbbá 4 iroda, 1 vezető iroda, 1 teakonyha, valamint 2 db, mosdóval ellátott WC került kialakításra, illetve fejlesztésre. A szükséges közlekedőkkel és előterekkel együtt összesen 207,3 négyzetméternyi terület újult meg (29,39 négyzetméter felújítás, 177,91 négyzetméter átalakítás). Az akadálymentesítés hangsúlyos szerepet kapott a projektben. Az 1 db akadálymentes bejárat, 1 db akadálymentes parkoló és 1 db akadálymentes WC kialakítása mellett a járda felülete az eljutásig csúszásmentes, egyenletes kiképzést kapott. Az összes helyiség számozott információs táblával lett ellátva. Energiatakarékos megoldások között szerepelt a hőszigetelés, a nyílászárok cseréje, valamint a fűtéskorszerűsítés is, melyek eredményeképpen 13,21 t CO2 kibocsátás megtakarítás és a HH energetikai minőség szerinti besorolás DD szintű javulása valósult meg.

Az eszközbeszerzés elsősorban irodabútorokat és informatikai eszközöket célzott meg. Számítógépek a Mónus Illés úti és Szigethy Attila úti telephelyekre is kerültek. A projekt keretében 2 db 5 személyes személygépkocsi beszerzése is indokolt a fokozottan veszélyeztetett gyermekek ügyének felkarolása érdekében. Az esetmenedzseri munka része a rendszeres családlátogatáson és a család saját lakókörnyezetében való segítésen túl a krízishelyzetekben (gyermek azonnali kiemelése a családból) való gyors és hatékony ügyintézés. Mindehhez nélkülözhetetlen volt a személygépkocsi által biztosított rugalmasság, mellyel a járáshoz tartozó 34 település bejárása biztosított.

A projekt munkahelyeket is teremtett; a projekt eredményeképpen 2 fővel nőtt az esetmenedzserek száma.