Megújult a Kálóczy téri csónakház

Forrás: Győr+ Média Zrt.

A Révfalui-híd lábánál lévő Kálóczy téri, egykori Rába ETO csónakház ma már régi pompájában ragyog. Dr. Dézsi Csaba András polgármester csütörtökön bejáráson tekintette meg a felújított épületet.

„Szép lett!”  – mondta a polgármester, amikor meglátta a szinte eredeti állapotában tündöklő épületet. Majd bejárta az eredetileg 1927-ben épült csónakház minden zegét-zugát.

„Az elmúlt harminc évben hagyták lepusztulni az egykori patinás Rába-ETO csónakházat, a rendszerváltás után volt itt minden, a diszkótól a bálabutikig, rohadt szét az épület. Úgy döntöttünk, felújítjuk, ami láthatóan kiválóan sikerült! Mind kívülről, mind belülről fantasztikus lett! Olyan közöségi tér lesz itt, ahol az ETO-család tagjai találkozhatnak egymással, de minden győri számára is elérhetővé válik. A Radó-szigeti Spartacus csónakházat is megvásárolta az önkormányzat, rendbe tesszük azokat az adósságokat, amelyek ezekkel az épületekkel kapcsolatban vannak” – hangsúlyozta portálunknak a polgármester a bejáráson.

A munkálatok során megtörtént a homlokzat felújítása, a hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, az emeleti terasz, a külső lépcsők és korlátok, az emeleti szint felújítása. A földszinten megmaradt az evezősöknek a hajótárolója, illetve a műhely, amely kiegészült a kishajó kikötő szociális helyiségeivel és egy akadálymentes mosdóval. Az emeleti rész átalakításával pedig egy új közösségi teret hoztak létre vendéglátásra alkalmas egységgel, itt kapott helyet néhány vendégszoba és az irodák is.

A projekt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata vezetésével, a Győr Projekt Kft, mint konzorciumi partner bevonásával valósult meg. Az elnyert 400.000.000 forintos támogatáshoz a projekt megvalósítói mintegy 212.221.745 forintos saját forrást biztosítottak.

Forrás: Győr+ Média Zrt.

Galéria: Marcali Gábor