Újvárosban vadonatúj bölcsi várja a kicsiket

Forrás: Győr+ Média Zrt.

Ünnepélyes keretek között mutatták be hétfőn az új Szalay utcai Bölcsődét, melyet a használatbavételi engedélyezési eljárás után vehetnek birtokba a csöppségek.

A vadonatúj épületben hat csoportszobát alakítottak ki, ahova összesen 84 gyermeket várnak, ide költözik a Kígyó utcai Bölcsőde négy csoportja is.

A hétfői ünnepségen Szeles Szabolcs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy egy régen várt beruházás készült el, hiszen a Kígyó utcai bölcsi már nem volt a mai kornak megfelelő, korszerűtlen volt az épület, ezért nem a felújítása, hanem egy új bölcsi építése mellett döntött a győri önkormányzat.

Az új helyszín ideális, mind a pinnyédi, a szigeti és az újvárosi családoknak, könnyen megközelíthető gépkocsival és tömegközlekedéssel is. „A régió egyik legcsodálatosabb intézménye jött létre”- hangsúlyozta Szeles Szabolcs.

Horváthné Kovács Viktória, a Kígyó utcai Tagbölcsőde vezetője felidézte, hogy már 1965 óta működött bölcsi Szigetben és Újvárosban, a 80-as évek végétől pedig a Kígyó utcai intézmény látta el 20 hónapostól 3 éves korig a gyermekek ellátását. Most pedig egy teljesen új bölcsőde épült. „Igyekszünk jó gazdái lenni az új épületnek, és élményekben, tevékenységekben gazdag szakmai munkát biztosítani a legfiatalabb korosztály gondozásában, nevelésében.” – emelte ki a vezető.

A kormányzat politikájának középpontjában a családok a gyermekek állnak, az elmúlt években rengeteg bölcsőde, óvoda beruházás valósult meg hazánkban – erről Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszélt, hozzátette: a kormányzat különféle támogatásokat biztosít ahhoz, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester gratulált az épülethez: „Így kell kinézni ma Európában egy bölcsődének. Az elmúlt három és fél évben több bölcsődét, óvodát intézményt, uszodát újítottunk fel. Át kell gondolnunk a jövőbeni felújítások kapcsán, hogy akár egyszerűbb lehet építeni egy teljesen új épületet, mint felújítani a régit.” – mutatott rá a polgármester.

„Azt kívánom, hogy jó legyen itt dolgozni és biztos vagyok benne, hogy majd az idejáró gyermekeknek is jó lesz itt lenni” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

A bölcsőde az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósult meg 850 millió forint támogatásból, melyhez Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata közel 400 millió Ft önerővel járult hozzá.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Forrás: Győr+ Média Zrt.