Hamarosan kész a megújult könyvtár

Forrás: Győr+ Média Zrt.

Hamarosan elkészül a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Vásárcsarnok melletti Központi Könyvtárának közel 300 millió forintból felújított épülete. Erről a polgármester és a könyvtár igazgatója számoltak be a Győr+ Médiának. Dr. Dézsi Csaba András és dr. Horváth Sándor Domonkos a Magyar Kultúra Napja alkalmából számoltak be az energetikai fejlesztés állásáról. A jövőben, a könyvtárépületben korszerű nyílászárók, szigetelés és napelemrendszer gondoskodik arról, hogy az, minimális energiafelhasználással üzemelhessen.

Hiába a nulla fok körüli csípős hideg, a munka ilyenkor se áll le a könyvtár központi épületénél. Közel 300 millió forintból energetikai fejlesztés zajlik a Vásárcsarnok szomszédságában. A Kultúra Napján különösen fontos beszélni róla, hogy a kultúra egyik helyi fellegvárának modernizációja hamarosan kész, erről pedig pénteken a polgármester is megbizonyosodott.

 

Győrben nagyon fontos a kultúra és nem csak a Magyar Kultúra Napján, a kultúra egyik helyi fellegvára most megújul, energetikai felújításon esik át. Sajnos az energiatakarékosságra korábban alig vagy egyáltalán nem figyeltek oda, ennek isszuk a levét például az Olimpiai Sportpark üzemeltetésénél, de a könyvtárnál innentől már nem lesz ilyen probléma” – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Nyílászáró és burkolatcsere zajlott az elmúlt időszakban, korszerű fűtést építettek ki és napelemrendszer is került az épület tetejére. A fejlesztésnek köszönhetően minimális energiafelhasználással tud majd üzemelni a jövőben a központi könyvtár. „A könyvtár egy ajándék, az ajándékot pedig illik becsomagolni, hát mi most becsomagoljuk az intézményünket, hogy a jövőben szebb és jóval energiatakarékosabb legyen, a munkálatok jól haladnak, egy-két héten belül el is készülnek, aztán majd valamikor márciusban adjuk át hivatalosan is a 21. századi központi könyvtári épületet” – fogalmazott dr. Horváth Sándor Domonkos, a dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.

A polgármester és az igazgató nem csak kívül, de az épületen belül is körülnéztek, ahol a jövőbeli tervekről egyeztettek. Merthogy a könyvtár fejlesztése ezzel még nem ér véget, de a folytatás részleteiről csak később számolnak majd be.

Galéria: Vig Norbert
Forrás: Győr+ Média Zrt.