Új bölcsőde épül Újvárosban

Forrás: Győr+ Média Zrt.

Újvárosban, a Szalay utcában új bölcsőde épülhet, ugyanis a győri önkormányzat sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében infrastrukturális fejlesztésre. A győri önkormányzat beruházásában, az Európai Unió támogatásával valósul meg a 6 csoportszobás, 84 férőhelyes intézmény létrehozása. A bölcsőde alapkövét csütörtökön rakták le.

A bölcsődefejlesztést nagyon fontos beruházásnak tartom, mert a jövő generációjának, a fiataloknak készül. Az uniós forrás mellett a győri önkormányzat 300 millió forinttal támogatja az intézmény létrejöttét, amely országos és helyi szintű összefogás eredménye. Ez mutatja, hogy együtt vagyunk képesek arra, hogy fejlődjön a város” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: a beruházás a TOP program keretében valósul meg, Magyarország Kormánya központi forrásból 850 millió forintot biztosít hozzá. Tudni érdemes, hogy a TOP keretében Győr közel 20 milliárdos keretösszeggel rendelkezett-rendelkezik, ennek egyik utolsó eleme a Szalay úti bölcsőde megvalósítása.

Szeles Szabolcs alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője pedig arról beszélt, hogy az új létesítménybe a Kígyó utcai bölcsőde költözik át. Ott már nem volt lehetőség az épület felújítására, ezért is döntöttek új intézmény felépítéséről. Eddig két pavilonban 4 csoport működött, a Szalay utcában jövő ősztől pedig 3 pavilonban 6 csoport kap helyet. Az új bölcsőde az újvárosi, a szigeti és a pinnyédi családok számára is könnyen elérhető helyszín.”

Nagy öröm a mostani beruházás, hiszen Győrben negyven éve nem épült új bölcsőde” – ezt Bartalné dr. Tóth Györgyi, az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat Győr igazgatója mondta.

A zöldmezős beruházás keretében energiatakarékos, fenntartható épület létesül, napelemmel. A projekt keretében eszközbeszerzésre is sor kerül.

Az új bölcsődét a tervek szerint jövő ősszel vehetik birtokba a gyerekek.

Galéria: O. Jakócs Péter
Forrás: Győr+ Média Zrt.