Jól halad az élményfürdő építése

Forrás: Győr+ Média Zrt.

Már most magára vonja a tekintetet az uszoda és élményfürdő hatalmas szódásüveget formázó tornya. Lassan helyükre kerülnek a csúszdaelemek és szépen körvonalazódik az uszoda épülete is. Hol tart ma a Modern Városok Program keretében folyó beruházás? Erről számolt be helyszíni sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

„A húsz milliárd forintos fejlesztés Győr legszebb helyén, a Mosoni-Duna és Rába találkozásánál valósul meg, s az egykori strandfürdő teljes átalakítását és egy vízi élménypark kialakítását foglalja magába. A munka az elmúlt két hónapban jól haladt és látványos szakaszához érkezett. Már szerkezetkész az uszoda épülete. Itt egy 25 méteres úszó-, valamint egy tanmedencét építenek. Jelenleg a tetőzeten dolgoznak. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a parkolólemez építése is, melyben mintegy háromszáz autó fér el.

Közép-Európában egyedülálló látványosság lesz a szódásszifon alakú torony. Közben a 2002-ben elkészült átadott Rába Quelle Gyógyfürdő épületében teljes körű belső átalakítás zajlik. A mellette található gyógyászati központban már befejeződtek a munkálatok, s rövidesen – kizárólag ez a rész – megnyitja kapuit.”

Simon Róbert Balázs hangsúlyozta: A megkezdett beruházás nem áll le, hanem folytatódik, a magyar kormány a szükséges forrásokat biztosítja az önkormányzatnak. Az építkezés kivitelezését két magyar cég végzi. Jelenleg 200 ember dolgozik itt, de a belső munkák megkezdésével a létszám négyszáz fölé fog emelkedni.

Nyerges Zoltán Euro Generál Zrt. projektvezetője portálunknak elmondta:

„A vízi élménypark kialakítása a kapcsolódó kiváltási, közműépítési, és medencetechnológiai munkákkal az egyik legnagyobb kihívása a magasépítő szakmának. A csúszdatorony 30 méter magas lesz, egy 20 méteres vasbeton szerkezeti maggal. Négy szintről indulnak majd a csúszdák, lesz köztük négy személyes, két személyes és három testcsúszda. A fürdőzőket lift, a csúszógumikat pedig egy szállítószalag viszi fel a toronyba.

Az építőtársadalom óriási szakemberhiánnyal küzd, ebből következik, hogy mi is csak folyamatos küzdelem árán tudjuk biztosítani a haladáshoz szükséges létszámot. Ehhez jön még a beszállítói problémákból adódó építőanyag hiány, illetve egyes szolgáltatások elakadása. Jelen pillanatban kollégáimmal, a mintegy húsz fős építésvezetőkből és mérnökökből álló stábunkkal úrrá tudunk lenni a nehézségeken. Részhatáridős csúszás előfordult, de a jövő tavaszi véghatáridőt tudjuk tartani” – ígérte a szakember.Úgy tűnik tehát, hogy semmi sem állhat a jövő nyári nyitás útjába.Forrás: Győr+ Média Zrt.

Fotók: Marcali Gábor

https://youtu.be/24iLtlu3daU