“Közösségben Győrben” – az első crossover esemény

A Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. „Közösségben Győrben” című projektje keretében 20 civil szervezett mutatkozott be az Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán megrendezett önkéntes napon. Az esemény része annak a júniusban elkezdődött programsorozatnak , amelynek célja, hogy a különböző területeken működő alapítványok, és egyesületek, szervezetek között szorosabb együttműködés jöjjön létre. Emellett a civil szervezetek gyakorlati bemutatókkal önkénteseket is toboroztak.

Az egyik standon speciális eszközökkel modellezték azt, hogy a vakok és gyengén látók hogyan érzékelik a tárgyakat tapintással. Egy másik „állomáson” a vakvezető kutyákat kiképző iskola tartott bemutatót. Az Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara adott otthont a Civil Börze rendezvénynek. Az esemény része a Közösségben Győrben projektnek.

„Húsz civil szervezet és intézmény csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, amelyen most már hónapok óta dolgozunk. Hálózatot szeretnénk kiépíteni, együttműködést generálni, mindezt az önkéntességre fókuszálva.” mondta el a Győr+Médiának Csillag Attila a SZE Apáczai Csere János Karának ügyvivő-szakértője.

 

Sikeres volt az elmúlt néhány hónap, mert a nagyszabású programsorozathoz kapcsolódó civil szervezeteknek ez egy kitűnő lehetőség, hogy bemutatkozzanak és akár önkénteseket is toborozzanak.

„ A vállalásunk ebben a projektben nem kevesebb, mint közel egy évig tartó rendezvénysorozat lebonyolítása. Az egyetem munkatársaival karöltve szervezzük meg a programokat. A workshopok már befejeződtek a nyáron, jelenleg a közösségi foglakozások zajlanak” – beszélte a Közösségben Győrben című projektről Jászné Csepregy Andrea Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. projektmenedzsere.

Az egyetem igazi bázisa az önkénteseknek, ráadásul hallgatóik már komoly szakmai ismeretekkel rendelkeznek, emelte ki Dr. Pongrácz Attila dékán. „Az elméleti tudás, amit a kollégák a kurzusokon átadnak a hallgatóknak itt a gyakorlatban is megvalósul. Az a 20 civil szervezet amely jelen van, egyfajta gyakorlati helyként is szolgálják képzésünket. Az egyetemünk missziója az oktatás és a kutatás mellett a társadalmi felelősségvállalás.”

 

 

A cros over eseményeknek az is célja, hogy a nap végére készüljön egy úgynevezett eredménytermék. A mostani civil börzén ez egy festmény volt, amelyen a résztvevők ecsetvonásokkal fejezték ki összetartozásukat és a civil szervezetek, önkéntesség megbecsülését, fontosságát.

 

 

 

Friss hírek a pályázattal kapcsolatban

Kövessen Minket