TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01593 „Közösségben Győrben” c. projekt előrehaladása

Mérföldkőhöz érkezett a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01593 azonosítószámú „Közösségben Győrben” c. projektje, melyet a Győri Helyi Akciócsoport Sokszínű Közösségek felhívására nyújtott be.

A projekt alapvető célja a közösségi élet felpezsdítése, a már működő szervezetek szinergiáinak az erősítése, meglévő, de még csak informális szinten működő szervezetek felkutatása, tudásmegosztás, jó gyakorlatok bemutatása, tapasztalatszerzés, önkéntes programok erősítése, támogatása.

A programsorozat keretében tudásmegosztó workshopok, közösségi foglalkozások és crossover jellegű események követik egymást, a projekt pedig flashmobbal zárul.

 

                 

Sikerrel zártuk a workshopokat, ahol az öt alkalommal összesen 54-en vettek részt, 13 civil szervezet képviseletében.

                

 

A megjelent szervezetek megtalálták egymással a kapcsolódási pontokat, tapasztalatot cseréltek az önkéntességgel kapcsolatban. A jó gyakorlatok megosztása, a kiscsoportos ötletelések segítették a résztvevőket, hogy kidolgozzák az önkéntesség brandjéhez tartozó felvetéseiket. Célként fogalmazódott meg az önkéntesség presztízsének emelése, egymás önkéntes menedzsmentjének megismerése.

 

                                        

Az ötletroham technika és a 6 szolga módszer alapján a szervezetek kidolgozták, kinél hogyan zajlik az önkéntesek toborzása, megtartása, motiválása, mi is a szervezet erőssége az önkéntesség terén és azt hogyan tudja érvényesíteni.

                 

A résztvevő önkéntesek segítségével kiscsoportos feladatként a szervezeteknek készíteniük kellett egy fiktív, önkéntességre épülő projektet.

Összegzésként a szervezetek képviselői igényként fogalmazták meg, hogy a projektötletek táblázatba gyűjtésével és megosztásával egymás programjaihoz csatlakozni tudjanak, így nem csak kétoldalú, hanem sokoldalú együttműködések születhetnek.

 

Friss hírek a pályázattal kapcsolatban

Kövessen Minket