Jövő pénteken megnyílik a felújított vásárcsarnok

Megnyitja kapuit a felújított Herman Ottó utcai vásárcsarnok. A teljes rekonstrukción átesett épületben november 15-től a korábbinál lényegesen jobb körülmények között, komfortos környezetben kínálják portékáikat a termelők, kereskedők és vásárolhatnak a látogatók. A nagyobb hasznos területnek, a több üzletnek köszönhetően az áruválaszték is bővült. A beruházás részeként elkészült a csarnokkal közvetlen összeköttetésben lévő pakolólemez, így az autóval érkezők is kényelmesen találnak járművüknek megállóhelyet.

Mint ismeretes, a győri önkormányzat és a Győr-Szol Zrt. mint konzorciumi partner a győri vásárcsarnok épületének átalakítására, a hozzá kapcsolódó parkolólemez építésére és a létesítményhez tartozó terület megújítására a Zöld város kialakítása Győrben című projekt keretében hárommilliárd forint támogatást nyert. Az összességében 3,7 milliárd forintba kerülő program során teljesen felújították a vásárcsarnokot, parkolólemezt építettek, megszépültek a környező terek, zöldterületek.

A Herman Ottó utcai Vásárcsarnok felújítását, hozzá kapcsolódóan parkolólemez építését, valamint zöldterület-fejlesztést is tartalmazó projekt 2018 júliusában kezdődött. A vásárcsarnok épületének átfogó rekonstrukciós munkálatai tavaly szeptember első felében indultak.

A beruházás eredményeképpen egy korszerű gépészeti technológiával rendelkező csarnoképület valósult meg. Az új, akadálymentesített vásárcsarnokban összesen 51 üzletet alakítottak ki, ami 10 egységgel több, mit az átépítés előtt volt, ezáltal bővül a kínálat. Készült továbbá négy darab elárusító pult is. A boltok áruval történő ellátása immár zárt rendszerben történik. Az új vásárcsarnok komfortját többek között a vásárlókat kiszolgáló lift, mozgólépcső, a főbb bejáratoknál önműködő ajtó és automata légcserélő rendszer fokozza, a biztonságról tűzjelző rendszer gondoskodik. A létesítmény villamosáram-ellátásában megjelenik a zöld energia, amelyet az épület tetejére telepített napelemes rendszer szolgáltat. Az új vásárcsarnok távfűtött, a jobb helykihasználás érdekében padlófűtés üzemel. A piactéren az őstermelők jobb körülmények között továbbra is bő választékban értékesítik a felhozatalukban szereplő zöldségeket és gyümölcsöket.

A vásárcsarnok épülete hétfőnként továbbra is zárva lesz. Kedden, csütörtökön és szombaton 6 és 15 óra, szerdán és pénteken 6 és 17 óra, vasárnap 6 és 11 óra között tart nyitva.

A beruházás keretében a csarnok és a parkolólemez közötti területen megépült a kereskedők utcája is. Ez a ruha, iparcikk és szezonális termékek árusítására kijelölt terület díszburkolatot és tetőt kapott. A kereskedők utcájában harminc stand található. A korábban a vásárcsarnok melletti faházakban üzemelő büfék a vásárcsarnokba integrálódnak, így a nyolc vendéglátóegység ugyancsak a komfortot emeli.

A vásárcsarnok épülete közvetlen kapcsolatban áll a szomszédságában felépült parkolólemezzel. November 15-ét követően a vásárlók az első órában ingyenesen állhatnak meg a parkolóházban, ennek letelte után a díj óránként 200 forint.

Forrás: Győr+