Elindult a TOP -6.8.2.-16-GY1-2018-00001 -“Helyi foglalkoztatási együttműködés a győri járásban” projekt

2019. október 1.-vel elindult a „Helyi foglalkoztatási együttműködés a győri járásban” című projekt, aminek keretében különböző támogatási konstrukciók ( bérjellegű támogatások, képzési lehetőségek, munkaerőpiaci szolgáltatások) vehetők igénybe.

A projekt 903 millió forint támogatási összegre és 634 fő munkaerőpiaci programokba történő bevonásra vonatkozik 2021. szeptember 30-ig.A projekt megvalósítása hasonlóan a TOP -6.8.2.-15-GY1-2016-00001 projekthez, hattagú konzorcium keretében történik Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetésével. Feladata döntően a foglalkoztatási paktum működtetéséhez és fenntartásához, illetve a szakmai megvalósításhoz kapcsolódik. A Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. felelősségi körébe tartozik a projekt szakmai vezetése, a projektmenedzsment, a Paktum Iroda működtetése, a projekt kommunikáció, valamint a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása. A projektbe kötelezően bevonandó konzorciumi partnerként a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal feladatát – a hatályos jogszabályoknak megfelelően – a célcsoportot érintő foglalkoztatást elősegítő képzések és bértámogatások, valamint a kapcsolódó munkaerőpiaci szolgáltatások biztosítása jelenti.

A hátrányos helyzetű álláskeresők társadalmi (re)integrációja érdekében a paktum keretében – a hagyományos munkaerőpiaci eszközök mellett – komplex munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtása tervezett, mely feladatokat három, a szakterületen jártas civil szervezet lát el konzorciumi partnerként: Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft, Szent Cirill és Method Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A projektben keretében igénybe vehető támogatásokról és a Paktum nyújtotta lehetőségekről bővebb információk a www.paktumgyor.hu oldalon találhatók.