Jól halad a kórház melletti parkolólemez építése

Hamarosan szerkezetkész állapotba kerül az épület, a közelmúltban pedig a 41 dolgozói parkoló is elkészült. Ősszel építik a behajtó csomópontot, az új létesítményt pedig a tervek szerint tavasszal adják át a kórházba érkezőknek.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház területén található, kibővített, térkővel burkolt új belső parkoló a meglévők mellett további 41 autónak nyújt kényelmes parkolási lehetőséget az egészségügyi dolgozók számára. A keddi bejáráson azonban nem csak ezt a fejlesztést, hanem az épülő kórház parkolólemezt is bejárhatták a sajtó képviselői.

 

„Az egész város életében fontos fejlesztésről van szó, hiszen az elmúlt években a kórházba érkezők számára gondot jelentett a megállás. Ez a probléma a környéken élőket is érintette, a beruházás révén azonban megduplázódik az intézmény mellett rendelkezésre álló parkolóhelyek száma” – hangsúlyozta Borkai Zsolt polgármester.

Hozzátette, a munkát úgy szervezték, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a kórház és a környék életét. Ennek érdekében hozták létre a 220 férőhelyes ideiglenes parkolót is.

„A Modern Városok Program keretein belül, állami támogatással megvalósuló parkolólemez mintegy 360 férőhelyes lesz az eddigi 180 parkolóhoz képest. A fejlesztés Győrnek és vonzáskörzetének is kiemelt jelentőségű” – emelte ki Kara Ákos győri országgyűlési képviselő.

Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa köszönetet mondott azért, hogy a város fontos prioritásnak tekintette a kórház melletti parkolás megoldását. „Mára az ország egyik legnagyobb kórházává fejlődött a győri, ezért fontos, hogy ezt a növekedést a parkolási kapacitás bővítése is kövesse.” A főigazgató a dolgozói parkolókkal kapcsolatban elmondta, az nagy segítség a rendelőintézet munkatársai számára a mindennapokban.

A bejáráson Ruisz Zoltán, a kivitelező West Hungária Bau Kft. építésvezetője kalauzolt végig bennünket. Megtudtuk, jelenleg a második födémszint utolsó dilatációs szakasza zsaluzásának munkálatai, valamint a betonacél szerelése folyik.

A tíz fő betonozási ütemből nyolc elkészült, és a hét végéig az utolsó ütemek is befejeződnek. A következő időszakban következnek a szakági munkák, vagyis a gépészet, valamint villanyszerelés. Ezt követheti a szintek műgyanta borítása és elkészül az acél tetőszerkezet is. Az építkezéshez összesen 4400 köbméter beton szükséges, amiből több mint négyezer köbmétert már beépítettek. Ezek vasalásához 560 tonna betonacélt használtak fel.

Az új épületben a gördülékeny be- és kijutást fűthető rámpák segítik, mozgáskorlátozott parkolóhelyek és elektromos töltők is várják majd a létesítménybe érkezőket. A parkolólemez tetejére 180 darab napelem kerül, amelyek az egész épület energiaellátását biztosítják.

A kórház zavartalan működése mellett várhatóan november elején elkezdődik a Vasvári Pál úti behajtó csomópont építése. A tervek szerint jövő tavasszal vehetik birtokba az autóval érkezők az elkészült épületet.

Forrás: Győr+ Média, kisalfold.hu