Modern Városok Program- A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolási infrastruktúrájának fejlesztése

Forrás: Győr+ Média

Projekt címe: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház-Győr, parkolási infrastruktúrájának fejlesztése keretében parkolólemez, ideiglenes parkoló és belső parkoló kialakítása

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 2.402.017.024 Ft

Megvalósításának kezdete és tervezett vége: 2019.március 19. -2020. március 31.

Elvégzett tevékenység: projektmenedzsment

Az elmúlt években megvalósult kórházi fejlesztéseknek köszönhetően a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház jelentős régiós feladatokat lát el. A kórház megközelíthetősége a gépkocsival érkező betegek számára a jelenlegi parkolási viszonyok miatt rendkívül nehézkes, ugyanis a korábbi fejlesztési források nem tették lehetővé, hogy parkolók kerüljenek kialakításra.

A beruházás keretében háromszintes parkolólemez építésével a jelenlegihez képest mintegy 180 db új parkolóhely fog létesülni, valamint megvalósul a kórház területére irányuló célforgalom, illetve a parkolási létesítmény forgalmának biztonságos szétválasztása is. A projekt részeként további 41 db új parkolóhely létesül a Kórház területén belül, elsősorban a Rendelőintézet épületében dolgozók részére, akik eddig szintén a külső parkolókban találtak helyet gépkocsijuk számára, ezzel is csökkentve a betegek számára rendelkezésre álló parkolási kapacitást. A beruházás ideje alatt a projekt keretében a közelben kialakított ideiglenes parkoló szolgálja majd a kórházba érkezők parkolását.