TOP 6.5.1-16-GY1-2018-00013 Kassák Lajos Úti Bölcsőde és Műszaki Csoport és az Erzsébet Ligeti Óvoda Vuk Tagóvodájának energetikai korszerűsítése

Projekt címe: Kassák Lajos Úti Bölcsőde és Műszaki Csoport és az Erzsébet Ligeti Óvoda Vuk Tagóvodájának energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító: TOP 6.5.1-16-GY1-2018-00013

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 170.103.385 Ft

A projekt megvalósításának időszaka: 2018.07.01-2021.03.31.

Elvégzett tevékenység: pályázatírás, szakértői munkák (projekt terv elkészítése), projektmenedzsment

Projektünk célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása a projekt tárgyát képező épület vonatkozásában. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben.

A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és felhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez. Hosszú távú célok között meg kell említeni, hogy a beruházással elérni kívánt energiafelhasználás csökkentésével hozzájárulunk Magyarország energiaellátás biztonságához, különösen az import gázfüggőséget enyhítéséhez, továbbá hozzájárulunk Magyarország nemzetgazdasági szintű energiahatékonyságának javításához.

A projekt során elvégzendő feladatok:

  • Külső homlokzati falak szigetelése
  • lapostető hőszigetelése EPS hőszigetelő rendszerrel, vízszigetelés
  • Nyílászárók részleges cseréje
  • Hőleadók cseréje, szabályozhatóság kialakítása (termosztatikus szelepek, strangszabályzók)
  • 8,25 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kialakítása
  • A projekt megvalósítása során projektarányos akadálymentesítést kell végrehajtani. A három funkcionális egységből a közhasználatú bölcsőde és óvoda épületrész esetében szükséges akadálymentesítést végezni. Ez bejáró rámpák és lépcsők kialakítását, új, akadálymentesített bejárati ajtók felszerelését, akadálymentes mosdóhelyiségek kialakítását és kitáblázását foglalja magába.