TOP 6.5.1-16-GY1-2018-00004 Gyirmóti művelődési ház energetikai korszerűsítése

Projekt címe: Gyirmóti művelődési ház energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító: TOP 6.5.1-16-GY1-2018-00004

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 60.629.483,- Ft

A projekt megvalósításának időszaka: 2018.07.01-2021.03.31.

Elvégzett tevékenység: pályázatírás, szakértői munkák (projekt terv elkészítése), projektmenedzsment

Projektünk célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása a projekt tárgyát képező épület vonatkozásában. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben.

A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és felhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez. Hosszú távú célok között meg kell említeni, hogy a beruházással elérni kívánt energiafelhasználás csökkentésével hozzájárulunk Magyarország energiaellátás biztonságához, különösen az import gázfüggőséget enyhítéséhez, továbbá hozzájárulunk Magyarország nemzetgazdasági szintű energiahatékonyságának javításához.

A projekt során elvégzendő feladatok:

  • Külső homlokzati falak szigetelése
  • Lapostető hőszigetelése EPS hőszigetelő rendszerrel
  • Nyílászárók cseréje
  • Hőleadók cseréje, szabályozhatóság kialakítása (termosztatikus szelepek, strangszabályzók)
  • 2,75 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kialakítása
  • projektarányos akadálymentesítés kapcsán az épületben új akadálymentes mosdó kerül kialakításra a bejárathoz közel. Ehhez kapcsolódóan a két bejárati tereplejtő akadálymentes közlekedésre alkalmassá tétele és három belső ajtó cseréje történik meg, annak érdekében, hogy a művelődési központ nagyterme akadálymentesen megközelíthető legyen.