TOP-6.1.1-16-GY1-2018-00003 – Győri Ipari Park fejlesztése (Tatai út-Tibormajori út csomópont bővítés)

Projekt címe: Győri Ipari Park fejlesztése (Tatai út-Tibormajori út csomópont bővítés)

Projekt azonosítója: TOP-6.1.1-16-GY1-2018-00003

Kedvezményezett: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: 134 229 546 Ft

A projekt megvalósításának időszaka: 2018.08.01. – 2019.02.28.

Elvégzett tevékenység: pályázatírás, szakértői munkák (üzleti terv elkészítése), projektmenedzsment

A beruházás célja a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés megvalósítása. Mivel az alacsony színvonalú infrastruktúra fékezi a kellő ütemű gazdaságfejlesztés megvalósítását, így Győr gazdaságfejlesztése szempontjából kiemelten fontos, a közúti infrastruktúra megfelelő színvonalának biztosítása, mely egyben a projekt kiemelt célja is.

A projekt megvalósítása előtti állapot szerint a Tatai út és Tibormajori út csomópontban a kerékpáros és gyalogos közlekedés számára a biztonságos közlekedés nem volt biztosított, a gépjárműforgalom számára irányonként egy-egy haladósáv, valamint a Tatai útról a Tibormajori út irányába vezető kanyarodósávok voltak kiépítve, a fejlesztendő ipari parki terület felé pedig a megközelítés csak földúton volt biztosított. A projekt során Győr irányából egy új jobbra kanyarodó sáv kialakítására került sor, illetve a Tibormajori útról balra nagy ívben kanyarodó forgalom részére rendelkezésre álló besorolást biztosító sáv ellenkező irányú balra kanyarodó sávvá alakult. Hasonló kialakítás történt meg az M1-es autópálya felől érkező oldalon is. Emellett a csomópontba tervezett gyalogos és kerékpáros átvezetés biztonságossá tétele céljából a forgalmi sávok között forgalomterelő sziget beépítése történt meg. A tömegközlekedési kapcsolat érdekében autóbusz öblök kialakítása is megtörtént a gyalogos és kerékpáros rácsatlakozások mellett.

A Tibormajori út mellé a kerékpáros átvezetésen túl a gyalogos forgalom részére járdát valósított meg az Önkormányzat, egészen a Kőrisfa úti csomópontig. A járda a telekhatárok előtt halad 1,50 m burkolatszélességgel, aszfalt pályaszerkezettel.