VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 – Közétkeztetés fejlesztése Dunaszigeten

Projekt címe: Közétkeztetés fejlesztése Dunaszigeten

Projekt azonosító: 1860192625

Kedvezményezett: Dunasziget Községi Önkormányzat

Támogatás összege: 14.531.446 Ft

Projekt megvalósításának időszaka: 2018.09.25.– 2019.09.30.

Elvégzett tevékenység: projektmenedzsment

Dunasziget Önkormányzata a nyolcvanas években hozta létre a közétkeztetési szolgáltatást ellátó közkonyhát. A máig a közkonyhában használt gépek akkor kerültek beszerzésre.

Azóta az elhasználódott kisebb értékű felszerelés cseréjét a mindenkori üzemeltető megoldotta, de a nagyobb értékű gépek, berendezések, bútorzat cseréje azóta nem történt meg. A konyhát a 2011-ig az önkormányzat üzemeltette, majd 2011 és 2017 között egy külső vállalkozó, így a géppark felújítása nem volt napirenden.

A 100%-ban önkormányzati tulajdonban lévő ÉRTÉKREND Kft. 2017 elején vette át a közkonyha üzemeltetését és elhivatott arra nézve, hogy a mai minőségi elvárásoknak megfelelő szolgáltatást nyújtson. Ezt a leromlott műszaki színvonalú, öreg gépekkel nehezen, vagy nem is lehet megvalósítani.

Hiányoznak a korszerű konyhai felszerelések, konyhai bútorzat. A meglévő berendezések műszaki színvonala is nagyon rossz, így az Önkormányzat úgy döntött, hogy a közkonyha felszerelésének fejlesztése, illetve korszerűre cserélése nem várhat tovább.

A pályázat adta lehetőséggel élve a fejlesztés eredményeképpen a mindennapi használatban lévő konyhai eszközök és gépek cserére, illetve beszerzésre kerülnek, így a konyha jelenlegi feladatait korszerűbben, magasabb színvonalon tudja végezni, illetve így a közkonyha kapacitását is bővíteni lehetne.