VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 – Közétkeztetés fejlesztése Bakonyszentlászlón

 Projekt címe Közétkeztetés fejlesztése Bakonyszentlászlón

Projekt azonosító: 1859701133

Kedvezményezett: Bakonyszentlászló Község Önkormányzat

Támogatás összege: 18 789 364 Ft

Projekt megvalósításának időszaka: 2018.09.25.– 2019.09.30.

Elvégzett tevékenység: projektmenedzsment

Bakonyszentlászló Önkormányzata a jelenlegi helyén 1991-ben hozta létre a közétkeztetési szolgáltatást ellátó közkonyhát. Ez előtt a konyha más helyszínen működött. A máig a közkonyhában használt gépeket akkor szerezték be részint saját erőből részint cégek adományaiból.

A konyhát a 2000-es évek közepétől különböző vállalkozók üzemeltették, így a géppark felújítása nem volt napirenden. A jelenlegi üzemeltető 2015-ben vette át a közkonyha üzemeltetését és elhivatott arra nézvést, hogy a mai minőségi elvárásoknak megfelelő szolgáltatást nyújtson. Ezt a leromlott műszaki színvonalú, néha muzeális értéket képviselő gépekkel nehezen, vagy nem is lehet megvalósítani.

Hiányoznak a korszerű konyhai felszerelések, a meglévő berendezések műszaki színvonala is nagyon rossz, így az Önkormányzat úgy döntött, hogy a közkonyha felszerelésének fejlesztése, illetve korszerűre cserélése nem várhat tovább.

A pályázat adta lehetőséggel élve a fejlesztés eredményeképpen a mindennapi használatban lévő konyhai eszközök és gépek cserére, illetve beszerzésre kerülnek, így a konyha jelenlegi feladatait korszerűbben, magasabb színvonalon tudja végezni, illetve így a közkonyha kapacitását is bővíteni lehetne.