TOP-6.3.2-15-GY1-2016-00001 Zöld város kialakítása Győrben

TOP-6.3.2-15-GY1-2016-00001 Zöld város kialakítása Győrben

Projekt címe: Zöld város kialakítása Győrben

Projekt azonosító: TOP-6.3.2-15-GY1-2016-00001

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Konzorciumi partner: GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.

Támogatás összege: 2.000.000.000 Ft

Projekt megvalósításának időszaka: 2017.01.02-2019.10.31.

Elvégzett tevékenység: szakértői munkák (költség-haszon elemzés, akcióterületi

terv elkészítése), projektmenedzsment

A projekt célja Győr Nádorváros akcióterületének környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, ezáltal a város lakói számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez alkalmas, vonzó környezet kialakítása, valamint az önkormányzat és a helyi vállalkozások hosszú távú együttműködésével, a köz- és a magánszektor szereplői által tervezett fejlesztések összehangolása, amely a városi környezet megújításán túl a gazdaság fejlődését, a foglalkoztatás bővülését is eredményezi.

A projekt szakmai tartalma széleskörű társadalmasítás során került véglegesítésre. Az akcióterületen igény van a meglévő zöldfelületek megújítására, utcabútorok elhelyezésére, játszóterek felújítására, sport és rekreációs lehetőségek kiépítésére, kutyafuttatók kialakítására, minőségük javítására. A Vásárcsarnok esetében kevés a kiszolgálóhelyek száma, nem megfelelő az infrastruktúra állapota és kiemelt probléma a parkolási nehézségek a vásárlók, a bérlők és a helyi lakosok körében egyaránt. A fejlesztés felhasználói szinten is indokolt: az elsődleges és a másodlagos felhasználók igényei is közvetlen alátámasztják a fejlesztés szükségességét.

A projektben sor kerül a Vásárcsarnok átépítése, komplex energetikai felújítása; ehhez kapcsolódóan megrendezésre kerülnek szemléletformáló rendezvények.

A projekt céljának elérése érdekében a parkolási problémák megoldására egy parkolólemez épül. Megújul a Malomliget, az Ady tér és a Vásárcsarnok környéke.