Modern közösségi ház épül a Bercsényi ligetben

Forrás: Győr+ Média

A Bercsényi liget 57-59. szám alatti épület átalakításával egy komplex szolgáltatóház és közösségi tér jön létre, amelynek segítségével jelentősen nő a városrészben elérhető szociális szolgáltatások köre.

„Győr erős, országosan is példaértékű szociális hálót tart fenn, amelynek fontos elemei azok az intézmények, ahová az érintettek fordulhatnak, és ahol aktív segítséget kapnak. Az egyik ilyen komplex tevékenységet folytató intézményünk a Család-és Gyermekjóléti Központ, amelynek bővülése tovább erősíti a Győrben elérhető szociális szolgáltatásokat.” – fogalmazott a projekttel kapcsolatban Borkai Zsolt polgármester.

„A fejlesztés célja Győr-Újváros városrész, Győr, illetve a Győri járás területén élő hátrányos helyzetű személyek, társadalmi csoportok társadalmi-gazdasági hátrányainak enyhítése, olyan komplex, helyben elérhető szolgáltatások bevezetése, melyek a célcsoport aktív cselekvő részvételével valósulnak meg és életkörülményeik javítását szolgálják.” – mondta el dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. „Ennek elősegítése céljából egy korszerű, széles programkínálattal rendelkező közösségi házat tervezünk létrehozni, ahol helyben válnak elérhetővé a különböző a Család-és Gyermekjóléti Központ által kínált rendezvények, oktatások, foglalkozások.” – fűzte hozzá dr. Fekete Dávid alpolgármester, aki a terület önkormányzati képviselőjeként kiemelte, az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amely a városrész fejlődését, élhetőségét szolgálja. Ezúttal egy újabb fontos szociális fejlesztéssel gazdagodnak az itt élők.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!

(2018. október 18.)