Elkészült az Erzsébet Ligeti Óvoda felújítása

Forrás: Győr+ Média

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban az Erzsébet Ligeti Óvoda felújítására, bővítésére.

„Egy újabb városi óvoda fejlesztése, bővítése készült el a közelmúltban.” – ismertette dr. Somogyi Tivadar. Az alpolgármester elmondta, az önkormányzat évek óta végzi az óvodák felújításának programját, amelyben a saját forrás mellett a pályázati lehetőségeket is keresi.

Az Erzsébet Ligeti Óvodával szemközt helyezkedett el az ingatlankiváltással érintett Győri Mosolyvár Óvoda Magyar utcai Tagóvodája.

A Magyar u. 1. szám alatti ingatlan a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolával telekhatáros, és az általános iskola kapacitásszükségletét elégítheti ki a jövőben az épület. Az Erzsébet Ligeti Óvoda épületének bővítésével vált kiválthatóvá a korábbi 3 csoportos óvoda feladatellátási helye.

Az Erzsébet Ligeti Óvoda meglévő épületében is több változás történt. Az épület földszintjén lévő egyik foglalkozó megszűnt és a földszinti jobb oldali foglalkoztatóba került. A felszabaduló alapterületen helyezték el a nevelői szobát önálló öltöző- és vizesblokkal. Az emeleti részen a lépcsőpihenők területéből utólag leválasztott egyéni foglalkoztató és gazdasági iroda helyisége szűnt meg, ami tűzvédelmi, menekülési okokból volt szükséges. Az egyéni foglalkoztatókat az új épületszárnyban helyezték el. A meglévő épület felújítása során teljes körű villamosfelújítás történt.

A meglévő épületrészhez harmonikusan illeszkedő kétszintes épületbővítés valósult meg: az új épületrész elhelyezése miatt a főépületet a tornacsarnokkal összekötő kihasználatlan és energetikailag is kedvezőtlen kialakítású közlekedőt elbontották. Az új épületben szintenként két-két foglalkoztatót hoztak létre.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!

(2018. október 10.)