Ismételten megrendezésre került az Automotive Hungary kiállítás

2018.október 17-19. között ismételten megrendezésre került az Automotive Hungary kiállítás, Magyarország legnagyobb járműipari beszállítói szakkiállítása -12 ország, 225 kiállító.  

2018. október 17-19. között ismételten megrendezésre került az Automotive Hungary kiállítás, Magyarország legnagyobb járműipari beszállítói szakkiállítása -12 ország, 225 kiállító.  

A kiállításon Győri Járműipari Életpályamodell megnevezéssel a Győri térség gazdasági szereplői közös megjelenés keretében vettek részt – a térséget, mint közösen épített egységet mutattuk be, melyet a közös kezdeményezések visznek előre. Ehhez illeszkedett a stand megjelenését meghatározó közös molinó is, melyen a Közösen építjük szlogent a 25 résztvevő szervezet (önkormányzati, állami és civil szervezetek, valamint cégek és vállalkozások) logói veszik körül. 

A közös megjelenés szervezése a TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 „Helyi foglalkoztatási együttműködések a győri járásban” című projekt keretében történt, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft, a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft., valamint megyei Kereskedelmi és Iparkamara részvételével.  

 

Az Automotive Hungary 2018. kiállításon a szektor meghatározó szereplői, az autógyárak, a beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek kollektív standjai is jelen voltak, ezért a rendezvény idén is kiváló lehetőséget biztosított többek között az új üzleti kapcsolatok kiépítésére, partnertalálkozók lebonyolítására, valamint  szakmai előadásokon való részvételre. Mindemellett lehetőséget adott a résztvevő gazdasági szereplők számára a gyakorlattal rendelkező szakemberek toborzására és kiválasztására, valamint a szakma iránt érdeklődő középiskolások és egyetemisták figyelmének felkeltésére is. 

A rendezvény idén is egyedi környezetet biztosított a Techtogether Automotive Hungary verseny lebonyolítására. A verseny célja szorosabb kapcsolatot teremteni a műszaki felsőoktatásban tanulók és a járműipari cégek között, ugyanakkor a járműépítő csapatok közreműködésével a verseny népszerűsíti a műszaki pályát a nézőként résztvevő középiskolás fiatalok számára.