Kezdődik a Vásárcsarnok felújítása, lezárják a parkolót, a csarnok szeptemberig nyitva!

Forrás: Győr+ Média

A Herman Ottó utcai Vásárcsarnok felújítását, hozzá kapcsolódóan parkolólemez építését, valamint zöldterület-fejlesztést is tartalmazó projekt a július 16–i munkaterület átadással kezdetét veszi, ez pedig ideiglenes forgalmi változással jár….

Habár a munkálatok elkezdődnek, a vásárcsarnok szeptember 1-ig üzemel!

A munkálatokra a város 2 milliárd forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A győri önkormányzat a Zöld város kialakítása Győrben című (azonosítószám: TOP-6.3.2-15-GY1-2016-00001) projekt keretein belül a 100 százalékos tulajdonában lévő Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel konzorciumban együttműködve valósítja meg a fejlesztéseket. A konzorcium az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból nyerte a vissza nem térítendő támogatást.

A győriek számára nagyon fontos helyszínről van szó, hiszen sokan szerzik be itt a friss és egészséges termékeket, azonban a területen komoly problémát okoz a közlekedés és a parkolás is” – mondta el Borkai Zsolt. A polgármester hangsúlyozta, a pályázati forrás segítségével a program ezekre a problémákra is komplex megoldást nyújt azon túl, hogy korszerű, az árusok és a vásárlók igényeit kielégítő, modern csarnok jön létre.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!

(2018. július 14.)