Fél évvel korábban adták át a Radnóti utca és az 1-es út új csomópontját

Elkészült a Radnóti utca 1-es útig tartó meghosszabbítása, és maga a csomópont is, amelyet szerdán délelőtt, fél évvel a tervezett véghatáridő előtt vehettek birtokba a közlekedők…
Forrás: Győr+ Média

Elkészült a Radnóti utca 1-es útig tartó meghosszabbítása, és maga a csomópont is, amelyet szerdán délelőtt, fél évvel a tervezett véghatáridő előtt vehettek birtokba a közlekedők… 

A fejlesztéssel a Radnóti utca közvetlen és gyors kapcsolatot teremt a Bécset és Budapestet összekötő 1. számú főút és a Szlovákia felé vezető 14. számú főút között, s kiszolgálja a nagy forgalomvonzó létesítmények elérését, mint például a Széchenyi István Egyetemet, az Olimpiai Sportparkot és az Aqua Sportközpontot is. 

„Az elmúlt években számos olyan beruházást hajtottunk végre, amelyek a belváros tehermentesítését, az egyes városrészek jobb kapcsolatát, ezáltal a gördülékenyebb közlekedést szolgálja. Ezek közül számos fejlesztés saját erőből, több pedig állami forrásból valósult meg, és igyekszünk a pályázati lehetőségeket is a lehető legjobban kihasználni. Ennek köszönhetően a Radnóti úti kikötés is európai uniós forrás segítségével készülhetett el. A fejlesztés a szintén az ebben a projektben megvalósult Szövetség út – Bácsai út nyomvonal korrekcióval együtt egy új közlekedési tengelyt nyit a városban.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester. 

Dr. Fekete Dávid alpolgármester hangsúlyozta, az úthálózati fejlesztések egyrészt a lakosság gördülékenyebb, biztonságosabb közlekedését szolgálják, másrészt pedig a gazdaságunk számára is fontosak, hiszen olyan útkapcsolatokat nyitunk, amelyek az ipari területek jobb elérését, illetve a gazdasági célú forgalom városközponton kívüli elvezetését eredményezik. Az érintett terület egyik önkormányzati képviselőjeként hozzátette, a környéken számos olyan fejlesztés történt, amely az úthálózat fejlesztését is megkívánta. 

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!

(2018. szeptember 05.)