Jól halad a József Attila úti rendelő felújítása

Forrás: Győr+

A kormányzati, TOP és önkormányzati forrásból, bruttó 530 millió forintból megvalósuló beruházás során a gyermekorvosi és a háziorvosi rendelők közé egy védőnői épületszárnyat is felhúznak a szakemberek.

Kedden délután Kara Ákos országgyűlési képviselő, Hajszán Gyula és Diligens Tibor, a terület önkormányzati képviselői, valamint a kivitelező cég bejáráson vettek részt a munkálatok helyszínén.

„Országgyűlési képviselőként azon dolgozom, hogy a körzetemben az egészségügyi alapellátás rendben legyen. A települések polgármestereivel közösen mindent megteszünk a feltételek javításán. Az elmúlt esztendőkben 25 olyan fejlesztés, beruházás volt a választókerületemben, ami előrelépést hozott egészségügyi területen. Itt ebben a körzetben rengetegen élnek, sokan veszik igénybe a József Attila úti rendelő szolgáltatásait, ezért is fontos ez a komplex projekt. Az a célom, hogy a város többi pontján – lakótelepi és belvárosi részen is -, ahol még orvosi rendelőt kell felújítani, ott a következő években előre tudjunk lépni” –hangsúlyozta Kara Ákos.

 

Szabadhegyen és Kismegyeren összesen 15 ezren élnek, őket ez a háziorvosi és a gyermekorvosi rendelő szolgálja ki az itteni praxisokkal. A városrészek önkormányzati képviselői szerint is egy fontos fejlesztésről van szó.

 

A munkálatok miatti ideiglenes rendelő Kismegyeren az Arató utca 3. szám alatti önkormányzati ingatlanban kapott helyet. Hajszán Gyula és Diligens Tibor elmondták, felmerült az is, hogy ez a rendelő is megmaradhat majd a jövőben, hiszen nagy terhet venne le a József Attila úti intézetről. A fejlesztés részeként a Móra Parknál, a rendelő mellett 16 új parkolóhelyet is kialakítanak, ami nagyban segít majd az itteni parkolási gondok felszámolásában.

 

A megújult József Attila úti rendelő várható használatbavételének időpontja 2022. december 2. A képviselők kérik addig az itt élők türelmét és megértését.