” Közösségben Győrben”

2021. május 1.-n elindult a  TOP-7.1.1-16- H- ESZA- 2020-01593 azonosítószámú ” Közösségben Győrben” projekt, melynek  alapvető célja a Győrben működő közösségi élet felpezsdítése, a már működő szervezetek szinergiáinak erősítése, meglévő, de még csak informális szinten működő szervezetek felkutatása, tudásmegosztás, jó gyakorlatok bemutatása, tapasztalatszerzés, önkéntes programok erősítése, támogatása. Emellett olyan crossover események, amelyek demonstrálják a közösségben rejlő erőt és lehetőséget.

A Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft elsődleges célja az azonos területen (nonprofit szektor, civil szervezetek) tevékenykedő szervezetek működésének hatékonyabbá tétele, a lehetséges együttműködések generálása. Ehhez a területen dolgozókat szeretnénk felkészíteni és biztosítani számukra a találkozás, az együtt gondolkodás lehetőségét és egy helyet, ahogy együtt lehetnek, függetlenül attól, hogy egyébként más területen tevékenykednek. Kihasználva sokszínűségüket, különbözőségüket (művészek, sportolok, szociáls szervzetek ) és kreativitásukat új együttműködéseket generálni.

A projekt során, 2021 júliusától kezdődően,  5 alkalommal szervezünk workshopokat a résztvevő szervezeteknek, szervezetekkel. Az első ismerkedő, ráhangolódó workshop után következik a tudásmegosztás az alábbi tematika köré szervezve: jó gyakorlatok megosztása, támogatás szerzés, hogyan toborozzak önkéntest, hogyan fogadjam, hogyan kommunikáljak.

Emellett inkubációs pontként is működne a hely, ahol a kisebb szervezetek megkapnák a támogatást az induláshoz. A nagyobb szervezetek képviselői mentorként segíthetik őket.

A szervezetek felkészítésén túl nagyon fontos az önkéntességre hajlandóságot mutató fiatalok, érdeklődők felkészítése is, a kellő motiváció kialakítása. Ennek elérése érdekében 12 alkalommal szervezünk közösségi foglalkozásokat, ahol az önkénteseket készítjük fel és motiváljuk.

Reményeink szerint ezen események során egy csapatot kovácsolunk a résztvevőkből, akik közösen találnak ki és valósítanak meg egy crossover típusú eseményt.

A projekt zárása pedig ( tervezetten 2022.május ) egy nagyszabású flashmob keretében valósul meg,

                                        Forráskép megtekintése

Friss hírek a pályázattal kapcsolatban

Kövessen Minket