A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum segítette az álláskeresőket

Forrás: Győr+

Több száz ember munkához jutását segítette az együttműködés, amely a foglalkoztatási paktum keretei között jött létre.

„A program révén valós megoldási lehetőségek születtek a munka világából különböző oknál fogva kiszorultak visszavezetésére a munkaerőpiacra. Ezzel párhuzamosan a szakképzett munkaerő hiányát csökkentő programok is nagy hangsúlyt kaptak, így a fennálló foglalkoztatási problémákat együttesen igyekezett kezelni az a széleskörű együttműködés, amelyet az önkormányzat konzorciumi partnereivel, szakmai és civil szervezetekkel valósított meg” – fogalmazott Szeles Szabolcs alpolgármester.

A záró konferencián a konzorciumi partnerek számoltak be az eredményekről. Kövecses Tímea a megyei kormányhivatal osztályvezetője kiemelte, 911 főt tudtak bevonni, 358-an részesültek bérjellegű támogatásban, 148-an pedig önfoglalkozóvá válási támogatásában, 74 főnek nyújtottak különböző képzéseket.

Dr. Dőry Tibor, a Mobilis ügyvezetője kiemelte, az egyetemen és a középiskolásoknak tartott programokon több ezer fiatalhoz jutottak el, a tájékoztatás mellett toborzást végeztek a különböző szakmai rendezvényeken, állásbörzéken, de az online felületeken is. Németh Ferencné a Szent Ciril és Method Alapítvány szakmai vezetője hangsúlyozta, feladatuknak tekintették, hogy az ügyfeleket kézen fogva vezessék végig a paktum által felkínált úton.

„Mi tanácsadással tudtunk segíteni többek között önéletrajz írásában, vagy üzleti terv elkészítésében” – jelezte Varga Zsuzsanna a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális munkatársa. Végezetül Németh Tamás, a koordinációt végző GYTP Kft. ügyvezető helyettese mondott köszönetet a partnereknek a részvételért. Hozzátette, a Paktum 2 programban folytatódik a munka, amely a tapasztalatokra támaszkodva lehet az eddigieknél is hatékonyabb.

A győri járás területén működő foglalkoztatási paktum keretében a helyi vállalkozások munkaerőigényére alapozott, hosszú távú együttműködés jött létre, ennek érdekében a paktumiroda, melyet az önkormányzat 100 százalékos tulajdonú cége, a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. működtetett, 38 taggal írt alá együttműködési megállapodást. A projekt eredményeként a foglalkoztatási paktum keretében 911 fő vett részt munkaerő-piaci programokban, és 434 fő munkaerőpiacra való visszavezetését segítették.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumvezetőként vett részt a „Helyi foglalkoztatási együttműködések a Győri járásban” című TOP-os projektben, amelynek összköltsége 900 000 000 forint volt.