Gyermekzsivajtól lesz újra hangos a Zöld utcai Bölcsőde

Forrás: Győr+

 

Teljes körű felújítás történt a Zöld utcai Bölcsődében, amely 2019. augusztus elsejével kezdődött TOP-os pályázat keretében. Dr. Dézsi Csaba András polgármester a nyitás előtti átadáson köszöntőjében azt emelte ki, hogy a külső-belső átalakítással, az energetikai fejlesztéssel, az udvar parkosításával, modern játszóeszközökkel történő felszerelésével egy korszerű intézmény nyitja meg újra kapuit, ahol a kisgyermekek biztonságban érzik magukat, a szülők biztonságban tudják a gyermekeiket és a munkatársak is modern körülmények között dolgozhatnak. „Köszönöm a szülők, a szakemberek és a gyermekek kitartását az elmúlt egy évben, hogy a gyermekellátás zökkenőmentesen zajlott. Kívánom, hogy a legfiatalabb generáció számára átadott intézményben mindenki jól érezze magát. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a városi bölcsődék és óvodák felújítása folyamatos legyen a következő időszakban is” – mondta a városvezető. Teljes körű felújítás történt a Zöld utcai Bölcsődében, amely 2019. augusztus elsejével kezdődött TOP-os pályázat keretében. Dr. Dézsi Csaba András polgármester a nyitás előtti átadáson köszöntőjében azt emelte ki, hogy a külső-belső átalakítással, az energetikai fejlesztéssel, az udvar parkosításával, modern játszóeszközökkel történő felszerelésével egy korszerű intézmény nyitja meg újra kapuit, ahol a kisgyermekek biztonságban érzik magukat, a szülők biztonságban tudják a gyermekeiket és a munkatársak is modern körülmények között dolgozhatnak. „Köszönöm a szülők, a szakemberek és a gyermekek kitartását az elmúlt egy évben, hogy a gyermekellátás zökkenőmentesen zajlott. Kívánom, hogy a legfiatalabb generáció számára átadott intézményben mindenki jól érezze magát. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a városi bölcsődék és óvodák felújítása folyamatos legyen a következő időszakban is” – mondta a városvezető.


Fotó: O. Jakócs Péter

„A fejlesztés során felmerülő költségek összege 426 millió forint volt, az önkormányzat 110 millió forintot biztosított a város költségvetéséből a munkálatokhoz. Rengeteg energia van abban, hogy ez a bölcsőde magas színvonalon működhet tovább” – tette hozzá dr. Pergel Elza alpolgármester. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő felidézte, hogy az 1980-as években még magánkézben volt a Zöld utcai Bölcsőde, a mellette lévő Tárogató úti Óvoda és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola területe, amelyet a város vásárolt meg és hozta létre a három intézményt. A mostani komplex bölcsődefelújítás során 66 kisgyermek gondozását tudják biztosítani 22 fős gondozói létszámmal.

A felújított épület és korszerű eszközpark segítségével a 0-3 éves közötti gyermekek ellátási körülményei javultak, a sajátos nevelési igényű gyermekek felzárkóztatása, segítése magasabb színvonalon, jobb környezetben valósulhat meg. Hajszán Gyula önkormányzati képviselő szerint a szabadhegyi új generáció felnevelkedésében továbbra is nagy szerepet kap az óvoda és iskola mellett a most átadott, újranyitott bölcsőde.