VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 – Külterületi útfelújítás Koroncó községben

 Projekt címe: Külterületi útfelújítás Koroncó községben

Projekt azonosító: 1825682378

Kedvezményezett: Koroncó Község Önkormányzata

Támogatás összege: 86.801.740 Ft

Projekt megvalósításának időszaka: 2018. 04.23.– 2019.12.31.

Elvégzett tevékenység: projektmenedzsment 

A pályázat keretében Koroncó Község Önkormányzata a 014-es hrsz külterületi útját alakítja át. A murvás burkolatú út aszfalt burkolatot kap.

A 014 hrsz. út a település keleti határában a belterület illetve külterületi területek feltárását szolgáló út. Kezdőpontja a 8414 sz. Ménfőcsanak-Koroncó összekötő út 3+910 km szelvényében a szelvényezés szerinti bal oldalon kezdődik. A bekötőút az Önkormányzat kezelésében lévő Sokorói út csatlakozásában ér véget, így a 014 hrsz-ú út az állami közútról történő, a település ipari területeire érkező nehézgépjármű forgalom alternatív útvonala.A település keleti oldalán egy iparterület található, ahol hűtőház és mezőgazdasági feldolgozó üzem kap helyet. Az ide érkező nehézgépjárművek, mezőgazdasági járművek jelenleg a településen keresztül kerülőúton jutnak el az iparterületre, zavarva a lakosságot és a biztonságos közlekedést. A felújítandó útszakasz a felsorolt problémák kiküszöbölésének alternatívája, rövidebb úton visz a kialakított iparterületre tehermentesítve ezzel a település utcáját.

Az Önkormányzat célja, hogy a felújított út mellett a későbbiekben egy ipari parkot alakítson ki. A felújítás gazdaságilag-társadalmilag fontos.