VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 – Külterületi útfelújítás Bakonygyirót községben

Projekt címe: Külterületi útfelújítás Bakonygyirót községben

Projekt azonosító: 1824895463

Kedvezményezett: Bakonygyirót Község Önkormányzat

Támogatás összege: 11 771 905 Ft

Projekt megvalósításának időszaka: 2018. 07.01.– 2019.12.31.

Elvégzett tevékenység: projektmenedzsment

A pályázat keretében Bakonygyirót Község a szőlőbirtokokhoz vezető külterületi útját alakítja át. A murvás burkolatú út aszfalt burkolatot kap.

A tervezési terület a Rákóczi utca meglévő aszfalt burkolatától indul. A meglévő burkolat 3.50 m széles, így a tervezett burkolat is ezt a szélességet követi. Mindkét oldalon 1.00 m széles, murva burkolatú padka kerül kialakításra. A tervezett út nyomvonala a meglévő murva burkolat nyomvonalát követi.

Tervezési hossz: 252,78 m

A tervezett út aszfalt burkolattal kerül kialakításra. A tervezési szakasz végén bal oldali útcsatlakozás található, amelyekhez lehajtót alakítanak ki.

A tervezett útra hulló csapadékvizet az út két oldalán található, meglévő egyoldali szikkasztó árkokba vezetik majd, amely a meglévő vízelvezető rendszerhez csatlakozik.

A felújított út az új aszfalt burkolatnak köszönhetően évszaktól, időjárástól függetlenül járható lesz; a lakosság, a vállalkozók könnyebben, akadály- és balesetmentesen használhatják az utat. A közelben található szőlőbirtokok, pincék könnyebben megközelíthetővé válnak.