Napelempark létesült Győrben

Forrás: Győr+ Média

Újabb napelemes kiserőmű kezdte meg működését Győrben, melyre Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert közel 142 millió forintos támogatást.

A megújuló energiák felhasználásának és arányának növelése a hazai és az Európai Unió energiapolitikájában is kiemelt célkitűzésként szerepel. A projekt megvalósítása Győr vonatkozásában nagymértékű előrelépés a megújuló energia hasznosítása terén. Az erőmű által termelt villamos energia mennyisége nagyszámú önkormányzati tulajdonban lévő épület villamos energia fogyasztását, illetve költségeit fogja mérsékelni.

A napelemparkot az Önkormányzat a tulajdonában lévő területen, az Avar utcai Hajléktalanokat Segítő Szolgálat szomszédságában hozták létre. A közel 142 millió forintos támogatás mellett az Önkormányzat több mint 94 millió forintot fordított a beruházásra. A fejlesztésnek köszönhetően megépült napelemes kiserőmű közvetlenül a közcélú elektromos hálózatba csatlakozva képes elektromos áram betáplálására. Az 1886 db napelemből álló, 518,65 kW kapacitásúra tervezett rendszer a helyi környezeti adottságok figyelembevételével megközelítőleg 613 ezer kWh elektromos áram előállítását teszi lehetővé, ezzel is csökkentve az Önkormányzat villamos energiafelhasználását.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!