Átadták az Árpád parkolóházat

Forrás: Győr+ Média

2018. december 14-én átadásra került az Árpád út 44. szám alatti, kétszázöt férőhelyes parkolóház, amely a belváros parkolási nehézségeit enyhíti.

„Az önkormányzat számos beruházással igyekszik segíteni a közlekedést, a megnövekedett győri gépjárműforgalom dinamikus levezetését. Saját forrásból, állami támogatással és az uniós pályázati lehetőségekkel új utak, csomópontok épültek, és parkolóhelyek létesülnek” – nyilatkozta a hivatalos átadón Borkai Zsolt polgármester. Kiemelte, a parkolóház adventi átadása azért is fontos, mert ilyenkor még fokozottabb a parkolási igény, de persze a 205 új parkolóhely az év minden szakában nagy segítség az itt élőknek, dolgozóknak, kereskedőknek, a belvárosba érkezőknek.

„Folyamatosak a fejlesztések Győrben, minden városrész fejlődik és fejlődni is fog a jövőben” – mutatott rá Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő hozzátette, ez a beruházás is párhuzamba vonható a kultúrával, hiszen az új parkolóház földszintjén 223 négyzetméteren épült egy balett próbaterem.

„Hiánypótló beruházás valósult meg a Belvárosban, hiszen 205 új parkolóhelyet adhatunk át a Győrieknek. Fontos volt számunkra, hogy adventre elkészüljön és ezzel is segítsük a belvárosi közlekedést” – mondta el Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, tavasztól az elektromos töltőállomásokat is használatba vehetik. Az épület felső szintjén létrehoztak egy zöldtetőt, ahol 5000 növényt ültettek el.

A nyolcezer négyzetméteres parkolóházba mindkét csatlakozó utcáról adott a behajtási lehetőség a földszinten, kijárata pedig az Árpád utca felé nyílik. Az épületet gyalogosan az Árpád úti oldalon lehet megközelíteni, két felvonóval és egy lépcsőházon keresztül érhetők el a különböző szintek. A pince plusz ötszintes épület, a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. konzorciumában valósult meg.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!