Látványos szakaszban az Árpád parkolóház Győrben

Forrás: www.kisalfold.hu

A győri Árpád út és Teleki utca kereszteződésében jól kivehető a majdani balettpróbaterem körvonala, a valaha volt művelődési ház helyén már két daru dolgozik. A beruházó szerint időre végez a kivitelező…

„Az ütemtervnek megfelelően, zökkenőmentesen halad az Árpád parkolóház építése” – felelte kérdésünkre a Győr-Szol. Ozsvárt Tamás szóvivő tájékoztatása szerint a munkát gyorsította egy másik toronydaru felállítása, néhány hete tehát kettő dogozik. A parkolóház földszint alatti szerkezete, a villámvédelmi rendszer alapja pedig elkészült – közölte –, a szinteltolásos megoldás miatt egy szint, illetve egy fél szint húzódik a felszín alatt.

Elmondta: már kivehető a majdani balettpróbaterem körvonala, s ezzel párhuzamosan épülnek a parkolószintek födémjei is a föld felett, akárcsak a parkolólemezek szerkezeti elemei. Így a Petőfi művelődési ház helyére tervezett Árpád úti épület egyre jobban hasonlít a végső képre.

Most látványosabb szakaszához ért egyébként a kivitelezés – derül még ki a Győr-Szol illetékesének szavaiból –, hiszen ebben a fázisban kevesebb a zsaluzási munka, kisebb mennyiségű betont kell felhasználni, s a laikus szemlélő számára is látszik a gyorsabb haladás. A munka volumenét Ozsvárt Tamás azzal érzékeltette, hogy a föld alatti első szint felett a födémbe 39 tonna betonacélt építettek be.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!

(2018. június 18.)