9024 Győr, Baross Gábor utca 43.

Üdvözöljük a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft-nél!

PAKTUMIRODA RENDEZVÉNYEI

MEGHÍVÓ

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum 2018. évi 1. Foglalkoztatási Fóruma 2018. július 24.-én ( kedden) 9.30 órától kerül megrendezésre a Városháza Zechmeister teremében.

A rendezvény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A részvételi szándékot 2018. július 20-ig kérjük jelezni a a paktumiroda.gyor@gytp.hu email címen.


MEGHÍVÓ letöltése
2017. évi II. FOGLALKOZTATÁSI FÓRUM

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum 2017. évi 2. Foglalkoztatási Fóruma 2017. december 07-én (csütörtökön) 10.00 órától kerül megrendezésre a Városháza Dísztermében.

A rendezvény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A részvételi szándékot 2017. december 01-ig kérjük jelezni a a paktumiroda.gyor@gytp.hu email címen.


MEGHÍVÓ letöltése
Foglalkoztatási fórum

A Győri Járási Foglalkoztatási Paktum 2017. évi 1. Foglalkoztatási Fóruma 2017. június 15-én (csütörtökön) 10.00 órától kerül megrendezésre a Városháza Zechmeister termében.

A rendezvény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A részvételi szándékot 2017. június 12-ig kérjük jelezni a paktumiroda.gyor@gytp.hu email címen.


MEGHÍVÓ letöltése
KONFERENCIA - Rehabilitációs Foglalkoztatási Eszközök

2017. január 30.-án 14:00 órától került megrendezésre a Rehabilitációs Foglalkoztatási Eszközök Szakmai Konferencia Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban. A rendezvény a Győri Járási Foglalkoztatási Paktum keretein belül, a Szimbiózis Alapítvány szervezésében került megrendezésre.

A szakmai konferencia célja olyan újszerű modellek és gyakorlati eszközök bemutatása volt, amelyek új távlatokat nyitnak a rehabilitációs foglalkoztatás területén.

A rendezvényen részt vett többek között Árvai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztérium Foglalkoztatási Rehabilitációs Főosztályának vezetője, valamint Daczi Péter, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakmai képviselője is.

Az előadások témái között szerepelt a Rehabilitációs Foglalkoztatási Tanács bemutatkozása, a szociális farm bemutatása, mint alternatív lehetőség a rehabilitációs foglalkoztatásban, munkavállalói és munkaköri profilelemzés – Lantegi módszer ismertetése és gyakorlati ízelítő, egyénre szabott támogatások tájékoztatója, valamint bemutatásra került egy egyéni igényekre szabható mobil alkalmazás tesztverziója is.

A szakmai napon részt vevők számos jó gyakorlati példával gazdagodhattak, melyek közül kiemelendő a Szimbiózis Alapítvány tevékenysége, hiszen uniós szinten is elismert példa.


Rehabilitációs Foglalkoztatási Eszközök – modell-fejlesztések és lehetőségek a hosszú távú foglalkoztatás érdekében

címmel a Győri Járási Foglalkoztatási Paktum és a Szimbiózis Alapítvány szakmai konferenciát szervez, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket!

Konferenciánk célja olyan újszerű modellek és gyakorlati eszközök bemutatása, melyek új távlatokat nyitnak a rehabilitációs foglalkoztatás területén.

Ezt követően Fekete Dávid részletesen beszámolt a Győrt érintő gazdasági és városfejlesztési intézkedésekről, melyek részben saját forrásból, részben európai uniós forrásból valósulnak meg. Polgári István, a Polgármesteri Hivatal stratégiai csoportvezetője pedig a projekt részleteit mutatta be a jelenlévőknek, valamint a következő időszak feladatait vázolta fel a paktum tagok számára.

A rendezvény időpontja: 2017. január 30. (hétfő) 14.00 óra
A rendezvény helyszíne: Mobilis Interaktív Kiállítási Központ (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.)

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvény interaktív jellege miatt az első 50 fő érdeklődőt tudjuk fogadni!

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a korodine.viktoria@gytp.hu e-mail címen 2017. január 25- -ig!

Szeretettel várjuk Önöket erre a közös gondolkodást indító rendezvényre!

Program

Egy interaktív, pörgős szakmai napot szervezünk, melynek keretében számos információt, gyakorlati eszközöket és kapcsolódási lehetőségeket nyújtunk át Önöknek. Fókuszban a rehabilitációs foglalkoztatás: amennyiben Önök foglalkoztatni, fejleszteni, segíteni, szolgáltatni szeretnének ezen a területen, biztosak vagyunk abban, hogy témáink között találnak majd érdekeset, mi pedig garantáljuk, hogy nem mennek haza új ötlet és motiváló inspiráció nélkül!

Miért épp most beszélünk erről? A munkaerőpiac jelentősen átalakult az elmúlt időszakban, egyre gyakrabban hallani a munkaerőhiány jelenségéről. Ebben a kontextusban a fogyatékos/megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatási lehetősége felértékelődött, jelentős létszámuk képezi a potenciális hazai munkaerő-piaci tartalékot. A munkáltatók motivációját erősíti továbbá, hogy a rehabilitációs hozzájárulási adó mértéke megnövekedett, az idei évtől ez a minimálbér kilencszerese. Az elmúlt években a témában számos hazai és nemzetközi innovatív megoldásnak lehettünk tanúi, mégsem sikerült nagy áttörést elérni. Ezért tapasztalhatjuk azt, hogy a legtöbb hazai és európai uniós pályázati finanszírozás kiemelten kezeli a fogyatékos/megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatottsági szintjének növelését. A megváltozott jogi, gazdasági környezet különféle lehetőségeket biztosít számunkra, ugyanakkor nincsenek bevált receptek, univerzális megoldások.

Célunk: olyan újszerű modellek és gyakorlati eszközök bemutatása, melyek új távlatokat nyitnak a rehabilitációs foglalkoztatás területén.

Tematikák:

Tematikák:

Rehabilitációs Foglalkoztatási Tanács - ágazatközi együttműködési rendszer kialakítása Miskolcon – hatékony együttgondolkodás önkormányzat, kormányhivatal, képző intézmények, Kereskedelmi és Iparkamara, cégek HR vezetői és a civilek között

Horváth Krisztina, fejlesztési referens, Miskolc MJV Önkormányzata.

IT & Rehabilitáció: egy új, ingyenes, egyéni igényekre, fogyatékos emberek számára kidolgozott mobil-applikációs eszköz tesztverziójának átadása. Javasoljuk, hogy okos-telefont, tabletet hozzanak magukkal, annak érdekében, hogy kipróbálhassák, valamint a konzultációs idősávban gyakorolhassák, tesztelhessék az alkalmazást.

CMI2 projekt, Szakács Mónika, nemzetközi referens, Szimbiózis Alapítvány ügyvezetője

Alternatív lehetőségek a rehabilitációs foglalkoztatásban - szociális farm, mint fenntartható társadalmi vállalkozás – tapasztalatok, forráslehetőségek, védjegy, bekapcsolódás

Szabadkai Andrea, Kisléptékű Termék-előállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete elnöke

Megfelelő ember a megfelelő munkahelyre: Munkavállalói és munkaköri profilelemzés- Lantegi módszer ismertetése és gyakorlati ízelítő

Jakubinyi László, Szimbiózis Alapítvány elnöke

Mit keres egy bank a szociális ágazatban? - Szociális bank program: ha van egy jó ötlete ide is érdemes bekopogtatni! - lehetőségek, támogatások, programok.

Dr. Czafrangó János, ERSTE Szociális Bank Fejlesztés és Menedzsment, Stratégiai Menedzsment Igazgatóság

Egyénre szabott támogatások: megváltozott munkaképességű személyek speciális támogatási lehetőségei az EFOP 1.1.1 programon keresztül.

Programgazda: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Konyhatitkok és Design: ha para-gasztro vállalkozást akar indítani, és bele szeretne látni a néhány úttörő kezdeményezés kulisszái mögé- most jelentkezhet – ki lesz a 14 fő kiválasztott? – és egy ráadás érdekesség: DESIGN = Disabled Employabilty Signalling. (Szimbiózis A. és Kézenfogva A. innovatív fejlesztések) – valamint további kapcsolódási lehetőségek, adaptáció és hálózatépítés

Végezetül, válaszolunk kérdéseikre, valamint a büféebéd után lesz lehetőség konzultációra, tesztelésre, partnerség építésére!

Meghívó letöltése


Létrejött a Foglalkoztatási Paktum Győrben

2016. november 23.-án ünnepélyes keretek között megalakult a Győri Járási Foglalkoztatási Paktum, az Együttműködési Megállapodás aláírásával.

A rendezvényt Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg, aki a város fejlesztési terveiről tájékoztatta a jelenlévőket. Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a helyi együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet, melynek keretei között a munkavállalók és a munkaadók igényeit figyelembe véve, közös célok mentén olyan „jó gyakorlatok” születnek, amelyek a későbbiekben alakuló megyei jogú városi paktumok számára is követendő példák lehetnek.

Ezt követően Fekete Dávid részletesen beszámolt a Győrt érintő gazdasági és városfejlesztési intézkedésekről, melyek részben saját forrásból, részben európai uniós forrásból valósulnak meg. Polgári István, a Polgármesteri Hivatal stratégiai csoportvezetője pedig a projekt részleteit mutatta be a jelenlévőknek, valamint a következő időszak feladatait vázolta fel a paktum tagok számára.

Az előadások után sor került az együttműködés ünnepélyes aláírására, amellyel létrejött a Győri Járási Foglalkoztatási Paktum.

A Paktum alapító tagjai: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft., Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft., Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Szt. Cirill és Method Alapítvány Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Széchenyi István Egyetem, GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt., Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete.

A Paktum nyitott, ahhoz a jövőben bármely, a célokkal egyetértő és az együttműködésben aktív szerepet vállaló térségi gazdasági szereplő csatlakozhat.

Képek a rendezvényről


Meghívó

„HELYI FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A GYŐRI JÁRÁSBAN” – A GYŐRI JÁRÁSI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGALAPÍTÁSA

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a „Helyi foglalkoztatási együttműködések a Győri Járásban” című (felhívás kódszáma: TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001) pályázati program keretében a Foglalkoztatási Paktum ünnepélyes alapító ülésére.

A rendezvény időpontja: 2016. november 23. (szerda) 10.00 óra
A rendezvény helyszíne: Városháza (9021 Győr, Városház tér 1.), Zechmeister terem.

Meghívó letöltése